Sommerferie og teknisk trøbbel

Nå er det lenge siden det har vært oppdateringer på bloggen. Mai og juni kom og gikk, og plutselig var sommeren her for fullt!
For noen har ferien knapt startet, men vi har allerede hatt Sommerferie Del 1. Vi hoppet over siste uken på skolen, og reiste to uker til Bulgaria. Ordentlig charterferie med sol, bad og masse deilig mat. Akkurat det påfyllet vi trengte etter et hektisk vårsemester! Ferien bød i tillegg på en uventet utfordring. Badeferie i seg selv gjør at høreapparatene er minimalt i bruk, men etter at mellomstes ene høreapparat plutselig streiket i varmen og det andre forsvant på mystisk vis sto vi virkelig på bar bakke.
Da var det to ting som slo meg:

1. Takknemlighet for at vi kan noe tegnspråk!
2.  Frustrasjon over at vi kan så alt for lite.

Det ble jo en kjempegod læringssituasjon og nok et dytt til å praktisere enda mer, men det er ikke gøy å se at ungen din går glipp av viktig kommunikasjon uten å kunne hjelpe tilstrekkelig. Og herlighet så sliten man blir av å jobbe med hele seg for å få fram og forstå et budskap!
Sånne tankevekkere er viktige. Vi er veldig prisgitt teknologien som omgir ungene våre, og takk og lov for den. Teknologien gir en fantastisk støtte og gir ungene mulighet til å delta i den hørende verdenen nesten på lik linje med alle andre. Noen ganger glemmer vi faktisk helt at de bruker høreapparat! Men den dagen teknologien svikter er det utrolig godt å ha et sikkerhetsnett! Vi ønsker at ungene våre skal få lov å følge med på det som skjer, om de enten er i bassenget eller om høreapparatet blir ødelagt.
Vi har en jobb å gjøre, det er det ingen tvil om. Skal vi komme oss videre og lære mer tegnspråk må vi virkelig stå på. Kursene vi får to ganger i året er ikke tilstrekkelig når hverdagspraktiseringen er forsvinnende liten.  Motivasjonen de siste månedene har vært laber, vi blir fanget i hverdagen og så lenge ting fungerer på et vis så traver vi videre. Synd men sant!

Denne uken kom påmeldingspapirene til Se mitt språk og deltidsoppholdene for høsten, og jeg skal ærlig innrømme at det kjennes bittelitt uoverkommelig å planlegge og organisere høstens uker.
Men jeg har trua.
Jeg satser på at etter Ferie Del 2 om noen uker så kommer motivasjonen snikende og når høsten er der står vi friske og klare til dyst!


Og ang høreapparatene så ordner det seg! Audiografen på høresentralen var svært forståelsesfull og en smule lattermild da jeg fra bassengkanten i Bulgaria fortalte om feriens eskapader. Hjemme ventet heldigvis eldstes gamle apparater, og i morgen skal vi hente et par flunkende nye høreapparat. Helse-Norge altså!


Kommentarer

Populære innlegg